Studieloopbaan-onderzoek


In een studieloopbaanonderzoek onderzoek je als scholier of student samen met een van onze loopbaancoaches waar je interesses, sterke punten en uitdagingen liggen. Wat wil jij zelf? En wat zijn eigenlijk meer wensen of verwachtingen vanuit je omgeving? Is het nodig bepaalde vaardigheden te ontwikkelen zodat je die ene opleiding wél kunt doen? Of ervaar je andere belemmeringen bij het studeren of het vinden van aansluiting? We helpen je er graag bij. 

Hoe ziet een studieloopbaanonderzoek eruit?


1. Intake en testen

De loopbaancoach neemt eerst een (telefonische) intake met je af. Op basis daarvan bepalen we welke testen en vragenlijsten je precies gaat invullen. Deze testen en vragenlijsten brengen heel scherp in beeld waar je van houdt, wat je interesses zijn en wat je sterke punten en eventuele uitdagingen en belemmeringen zijn. De testen maak je thuis online of bij ons op kantoor, net wat jouw voorkeur heeft.

2. Uitgebreid gesprek

Nadat je coach de testresultaten geanalyseerd heeft, bespreken jullie de testresultaten in een uitgebreid gesprek bij ons op kantoor. Ook neemt je coach alvast verschillende mogelijkheden met je door wat betreft beroepen, functies en opleidingen. De testen en het gesprek zijn diepgaand, maar het is vooral ook interessant en leuk om jezelf beter te leren kennen en eventueel te verbeteren!

3. Rapport

Na afloop van het gesprek ontvang je een gedetailleerd rapport met een advies voor mogelijk passende studies en beroepen.

Is dit studieloopbaanonderzoek iets voor mij(n zoon of dochter)?


Situaties die waarin wij vaak zien dat jongeren en hun ouders/verzorgers kiezen voor een studieloopbaanonderzoek zijn bijvoorbeeld na het stoppen met een of meerdere studies of als ze er samen, ondanks vele open dagen en proefstuderen, niet uitkomen welke opleiding past.

De uitvalcijfers van opleidingen zijn aanzienlijk

Uit onderzoek van de Vereniging Hogescholen blijkt dat 15 procent van de hbo-studenten uitvalt in het eerste jaar en dat maar liefst 20-30 procent de studie nooit afmaakt. Universiteiten rapporteren soortgelijke cijfers. Als je moeite hebt met je studiekeuze ben je dus zeker niet alleen!

Dit neemt niet weg dat de bovenstaande situaties vervelend zijn, zowel voor ongeruste ouders/verzorgers als voor jongeren die heel graag door willen leren, maar wél in een opleiding die bij hen past. Vanuit onze bijna 30 jaar ervaring op de arbeidsmarkt en gedegen expertise in persoonlijkheids-, interesse- en beroepentesten kunnen we hierbij helpen.

Wat kost een studieloopbaanonderzoek?


De kosten van het onderzoek vind je hieronder. Dit tarief is inclusief alle testen, het gesprek van 1,5 uur en een uitgebreid persoonlijk rapport. We zijn ons ervan bewust dat dit voor veel jongeren en/of ouders/verzorgers een flinke uitgave is. De kosten van een studiekeuzeonderzoek zijn echter aanzienlijk lager dan die van een verkeerde studiekeuze. En we beloven: van wat je als jongere bij ons leert over jezelf heb je levenslang profijt.

Studieloopbaanonderzoek
Inclusief testen
€ 1214 ,-
Offerte aanvragen

Eventuele vervolgcoaching


Mocht je naar aanleiding van het studieloopbaanonderzoek behoefte hebben aan verdere begeleiding, dan kunnen we aanvullend een persoonlijk studiekeuzetussenjaar-traject samenstellen. In een half jaar tot een jaar helpen we je de studie te vinden die echt aansluit bij je persoonlijkheid, dromen en talenten. Met onder meer coaching, oefening en werkervaringsstages bereiden we je goed voor op je studietijd. Soms is het namelijk nodig om te kijken naar eventuele belemmeringen voor een fijne en succesvolle studietijd.

Spreken met een specialist


Kun je ondersteuning gebruiken bij het maken van je studiekeuze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Julia Emmer
Psycholoog NIP, coach & trainer